Recept

Alphenaer Gerijpte geitenkaas met Tomatenmousse

Ingredi├źnten:

200 gr. Alphenaer Gerijpte geitenkaas
150 gr. Gepelde tomaten (blik)
25 cc Cognac
25 cc Droge sherry
3 blaadjes Gelatine
┬Ż liter Slagroom (lobbig geklopt)
80 cc Eiwit
100 gr Gedroogde zontomaten

 

Werkwijze (10 hapjes):

  • gepelde tomaten, cognac en sherry warm maken en met de staafmixer fijnmalen.
  • in koud water geweekte gelatine uitknijpen en oplossen in het warme tomatenmengsel.
  • eiwit stijfkloppen.
  • zodra tomatenmengsel afgekoeld is, de room en eiwit erbij mengen met een spatel.
  • op smaak brengen met zout en of peper.
  • Snij de Alphenaer Gerijpte geitenkaas in kleine porties

De tomatenmousse serveren op een schijfje Alphenaer Gerijpte geitenkaas en vervolgens garneren met een stukje half gedroogde tomaat op olie.

 

<< terug naar recepten