Recept

Camembertsoep met Quenelle van Roquefort en crème fraîche

Ingrediënten

600 cc Bouillon
1,5 dl. Slagroom
1 Camembert Gillot AOP au lait cru  250 gram
15 gr. Boter
20 gr. Bloem
1 Sjalot
20 cl Creme Fraiche
75 gr. Roquefort BLACK Label
Werkwijze soep (8 porties)

  • boter smelten.
  • gesnipperde sjalot toevoegen en aanfruiten.
  • bloem toevoegen en kort doorwarmen.
  • bouillon toevoegen.
  • Camembert toevoegen.
  • 15 minuten zachtjes laten koken.
  • room toevoegen.
  • op smaak brengen met zout en/of peper.

Werkwijze Quenelle

Roquefort en crème fraîche samen gladroeren naar smaak. Met warme (thee)lepel een “Quenelle” in de warme soep scheppen.

De Camembertsoep schenken in een kopje of een leuke amuse glaasje en smullen maar.

 

<< terug naar recepten