Recept

Chevre Saint Maure met Tomatenmousse

Ingredi├źnten

1 Chevre Sainte Maure Sevre et Belle 200 gram
150 gr. Gepelde tomaten (blik)
25 cc Cognac
25 cc Droge sherry
3 blaadjes Gelatine
┬Ż liter Slagroom (lobbig geklopt)
80 cc Eiwit
100 gr Gedroogde zontomaten
Werkwijze (10 hapjes)

  • gepelde tomaten, cognac en sherry warm maken en met de staafmixer fijnmalen.
  • in koud water geweekte gelatine uitknijpen en oplossen in het warme tomatenmengsel.
  • eiwit stijfkloppen.
  • zodra tomatenmengsel afgekoeld is, de room en eiwit erbij mengen met een spatel.
  • op smaak brengen met zout en of peper.
  • Snij de Chevre Sainte Maure Sevre et Belle in 10 gelijke plakjes

De tomatenmousse serveren op een schijfje Chevre Sainte Maure Sevre et Belle en vervolgens garneren met een stukje half gedroogde tomaat op olie.

 

<< terug naar recepten