Recept

Kaasfondue

Ingredienten

400 gram Gruyère
400 gram Emmentaler
1 glas Droge witte wijn
1 teentje Knoflook
1 eetlepel Maïzena
1 borrelglaasje Kirsch
1 mespunt Nootmuskaat
paar druppels Citroensap

 

Bereidingswijze

  • Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook
  • Maak de maïzena aan in een kopje met wat wijn en de citroendruppels
  • Doe de rest van de wijn in de fonduepan en breng dit tot het kookpunt
  • Voeg de kaas beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren
  • Voeg de maïzenaoplossing toe en blijf roeren
  • Breng de fondue op smaak met peper en nootmuskaat en maak het af (eventueel) met de Kirsch
  • Als de massa glad is is het eten maar.

 

Fondue is lekker met stokbrood maar ook met bijvoorbeeld stukjes appel, champignons, paprika, bloemkool of tomaat.

 

<< terug naar recepten