Recept

Proef de zwitserse alpen met de Moitié-Moitié fondue

Ingrediënten voor 4 personen
50% Gruyère Switzerland AOC
50% Vacherin Fribourgeois AOC
1 teentje knoflook
3 dl droge witte wijn
1 borrelglaasje kirsch
peper
600 à 800 gr brood

 

Bereiding

  • Halveer een teentje look en wrijf er de caquelon mee in. (U kunt het teentje look nadien eventueel in de caquelon laten).
  • Giet 800 g fonduemengsel in de caquelon.
  • Voeg 3 dl droge witte wijn toe. Breng zachtjes aan de kook, terwijl u voortdurend roert.
  • Laat opwarmen tot de kaas goed gesmolten is.
  • U kunt naar smaak peper en een glaasje kirsch toevoegen.
  • Zet de rechaud op een middelhoog pitje en roer er elk stukje brood goed doorheen.
  • Snijd 600 tot 800 g brood in stukken van 2 tot 3 cm.

 

<< terug naar recepten