Recept

Kaas op brood: een tosti met op elke kant Gruyère de Savoie!

De Fransen hebben een croque monsieur, de Engelsen een toasti, maar toch zijn hun gegrilde kaassandwiches niet hetzelfde als onze oer-Hollandse tosti. De klassieker met witbrood en kaas is hét ultieme. Natuurlijk is een tosti gemakkelijk te maken voor het dagelijkse gebruik. Kaas op Brood! Dat spreekt toch iedere Nederlander aan. Met de Gruyère de Savoie creëert u net een iets specialere tosti. Durf!

 

Maak de tosti in een koekenpan

Rasp de Gruyere de Savoie. Smelt vervolgens op middelhoog vuur een klontje boter in de koekenpan. Beleg 2 sneetjes brood met geraspte Gruyère de Savoie en leg deze op elkaar. Bak de tosti in de koekenpan en bestrooi na een paar minuten de bovenzijde ook met kaas. Deze begint dan door de hitte al licht te smelten. Draai daarna de tosti om en bak deze zijde totdat die lekker krokant is. Doe dat ook met de andere buitenkant. Het resultaat is een tosti met een geweldige smaak! Echt top!

 

<< terug naar recepten