Recept

Maaltijdsalade met kipfilet en 20+ kaas pikant

Ingrediënten 4 personen:

1 zakje rucola sla
1 zakje jonge bladsla
500-600 gram kipfilet
250 gram Zuivellijntje 20+ pikant
6 kruidige tomaten (bijv. Tasty Tom of Roma)
1 kleine komkommer
12 zwarte olijven zonder pit
3 bosuitjes
50 gram pijnboompitten
1 potje mosterd-dillesaus
zout

 Snijd de kipfilet in plakken van +/- 1 cm dik en marineer deze gedurende een half uur in een paar eetlepels mosterd-dillesaus. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag goudbruin.Snijd de kaas, de tomaten en de komkommer in blokjes en de olijven en bosuitjes in ringetjes. Was, indien nodig, de slasoorten en meng ze in een ruime schaal door elkaar.

Grill de kipfilet gaar en bruin in een grillpan. Verdeel intussen de tomaat, komkommer, bosui en kaas over de salade. Bestrooi vervolgens naar smaak met wat zout en druppel er 3 eetlepels mosterd-dillesaus over. Snijd de gegrillde kipfilet in reepjes en verdeel deze, nog warm, over de salade. Bestrooi tenslotte met olijven en pijnboompitten.

 

<< terug naar recepten