Recept

Gegratineerde omelettaart met spinazie en Belegen Beemster

Ingrediënten voor 4 personen:

125 g Belegen Beemster
125 g Jonge Beemster
600 g spinazie, panklaar
versgemalen peper en (zee)zout
geraspte nootmuskaat
5 eieren
2 eetlepels water
1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spinazie met aanhangend water 3 minuten. Giet af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Snijd de spinazie eventueel wat kleiner. Rasp de kaas. Meng peper, zout, nootmuskaat en Jonge Beemster door de spinazie. Klop de eieren los met water en voeg peper en zout toe. Bestrijk een anti-aanbakkoekenpan met een beetje olijfolie, laat deze heet worden en verdeel circa 2 eetlepels ei voor een kleine omelet over de bodem. Bak 8 kleine omeletten. Verdeel over iedere omelet een lepel van de spinazievulling en stapel ze tot een taart. Strooi de geraspte Belegen Beemster erover en zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot het warm en goudbruin is. Lekker met geroosterd brood of stokbrood.

Tip!
Neem in plaats van Jonge Beemster Beemster 30+ en voor Belegen Beemster Belegen Beemster Komijn.
Voeg eens 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd in een droge hete koekenpan, aan de spinazie toe.

 

 

 

<< terug naar recepten