Recept

Tortilla met kaassalade

Ingrediënten voor 4 personen:

5 el olijfolie
2 bloemtortilla’s
150 gram boerenkaas
100 gram feta
1 kleine rode ui
1 avocado
1 tomaat
6 zwarte olijven zonder pit
1 el citroensap
2 el fijngehakte basilicum of peterselie
150 gram gemengde salade
zout en vers gemalen peper
1 dl Griekse yoghurt
1 tl knoflookpuree

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de bloemtortilla’s aan 2 kanten met olijfolie en druk de tortilla’s in een éénpersoons taartvorm van ca 12-15 cm, zodat er een bakje ontstaat. Bak de tortilla’s in de oven in circa 10 –15 minuten knapperig bruin. Snijd intussen de Boerenkaas en feta in stukjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de olijven in stukjes. Klop in een kom het citroensap met de rest van de olijfolie en de basilicum tot een dressing. Schep de salade met de uiringen, avocadoblokjes, tomaatreepjes, olijf en de kaas erdoor. Voeg zout en vers gemalen peper naar smaak toe.  Schep de salade in bloemtortilla’s. Roer de Griekse yoghurt met knoflookpuree en zout en peper naar smaak tot een sausje en schep dit over de salade.

 

 

<< terug naar recepten