Recept

Roomkaasabrikozen

Ingrediƫnten voor 20 hapjes:

20 gedroogde abrikozen
50 gram walnoten
100 gram roomkaas naturel
4-5 eetlepels melk
100 gram geraspte belegen of oude kaas
versgemalen peper
zout
spuitzak

Bereiding:

Wel de abrikozen in lauw water zodat ze goed opzwellen. Leg ze daarna op keukenpapier zodat ze iets drogen. Bewaar enkele walnoten voor garnering en hak de rest fijn.
Meng de roomkaas met melk, geraspte kaas, peper, zout en gehakte noten. Vul de spuitzak met dit mengsel en spuit rozetten in de abrikozen. Garneer met stukjes walnoot.

Tips:

Vervang de gedroogde abrikozen door abrikozen op sap (blik) maar laat deze goed uitlekken.

Vul de abrikozen eens met een mengsel van kruidenroomkaas met fijngesnipperde sjalotjes of mierikswortel (potje).

 

<< terug naar recepten