Recept

Kaasfondue op z’n Italiaans

Ingrediënten (2 pers):

1 teentje knoflook
200 gram Provolone dolce
100 gram Gorgonzola
100 gram Mortadella (worst)
2 dl. droge witte wijn
1 eetlepel maïzena
beetje droge vermouth
2 tomaten
grof gemalen zwarte peper

Bereiding: Wrijf een (fondue) pan van aardewerk in met de doorgesneden knoflook. Rasp de Provolone dolce op een grove rasp en verkruimel de Gorgonzola.
Breng de witte wijn in de pan net tegen het kookpunt aan en voeg hier, onder flink roeren, in gedeelten de kaas toe. Blijf goed roeren tot de kaas gesmolten is en
de fondue zachtjes kookt. Maak de maïzena aan met de vermouth en giet dit mengsel in een kleine staal al roeren bij de fondue.  Hou op met schenken als de fondue
goed gebonden is. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Snij ook de worst in kleine stukjes en schep zowel de tomaten als de Mortadella door de fondue. Voeg de
grof gemalen peper toe en zet de pan op een spiritusbrander.Lekker met ciabatta of focaccia.

 

<< terug naar recepten