Recept

Kaasfondue op z’n Marokkaans

Ingrediënten (2 pers):

600 gram jong belegen Noord-Hollandse kaas
200 gram boeren kruidenkaas
1 teentje knoflook
1 sinaasappel
1 rode ui
75 gram blanke amandelen
liter melk
2-3 el maïzena
snufje kaneel
peper
2 el grof gesneden verse koriander

 

Bereiding

De belegen kaas grof raspen en de kruidenkaas in kleine stukjes snijden. Boen de sinaasappel schoon, rasp het oranje deel van de schil dun af en
pers daarna de sinaasappel uit. Snipper de ui. Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. De knoflook halveren
en  de kaasfonduepan ermee inwrijven. Voeg de melk en het sinaasappelrasp toe en breng op een matig vuur tegen de kook aan. Vuur zacht zetten
en onder voortdurend roeren de kaas geleidelijk toevoegen tot het volledig gesmolten is. Het kaasmengsel niet laten koken! In een kopje de maïzena
met het sinaasappelsap tot een glad papje roeren. Als de kaas volledig gesmolten is het maïzenapapje aan de kaasfondue toevoegen en goed blijven
roeren tot het dik en romig is. Voeg de ui, kaneel en peper erdoor en strooi de amandelen en koriander erover.

 

<< terug naar recepten