Recept

Kaasfondue op z’n Zwitsers

Ingrediënten (2 pers):

1 teentje knoflook
200 gram Zwitserse Gruyère
200 gram Emmentaler
100 gram Appenzeller
100 gram Vacherin Fribourg
4 dl droge witte wijn
1 el maïzena
1 el Kirsch
versgemalen zwarte peper
mespunt nootmuskaat

Bereiding

De knoflook halveren en de kaasfonduepan ermee inwrijven. De kaassoorten grof raspen of in kleine stukjes snijden.
De wijn in de pan gieten en aan de kook brengen. Vuur zacht zetten en onder voortdurend roeren de kaas geleidelijk toevoegen.
Het kaasmengsel niet laten koken! In een kopje de maïzena met de Kirsch tot een glad papje roeren en, als alle kaas gesmolten is,
aan de kaasfondue toevoegen en goed blijven roeren tot het dik en romig is. De Kaasfondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.

 

<< terug naar recepten