Recept

Kaasfondue met boerenkaas

Ingrediënten (2 pers):

1 teentje knoflook
400 g Zachte Boerenkaas, geraspt
400 g pittige boerenkaas, geraspt
4 dl droge witte wijn
1 el maïzena
versgemalen peper
nootmuskaat

Bereiding
Halveer de knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Giet de wijn in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en voeg,
onder voortdurend roeren, beetje bij beetje de geraspte kaas toe. Roer de maïzena in een kopje met een scheutje wijn tot een glad
papje en voeg dit, als de kaas volledig gesmolten is, toe aan het mengsel. Goed doorroeren. Breng de Boerenkaasfondue op smaak
met wat versgemalen peper en nootmuskaat. Voor wat extra pit kunt u ook 2 of 3 theelepels mosterd aan de fondue toevoegen.
Heerlijk om er in te dopen: stukjes grove meergranen of notenbrood, opgerolde plakjes katenspek, radijsjes, kerstomaatjes,
voorgekookte krieltjes, stukjes appel en plakjes komkommer.

 

<< terug naar recepten