Recept

Soep met Boerenkaas, mosterd en prei

Ingrediënten voor 4 personen;

2 preien, in dunne ringen
25 g boerenboter
2 el fijne mosterd
8 dl kippenbouillon (van tablet)

2 dl slagroom

75-100 g jonge of licht belegen geraspte Boerenkaas

2 el grove mosterd

2 lente-uitjes, in heel dunne ringen

Bereidingswijze:

Meng de Boerenkaas met de tijm en leg op ruime afstand van elkaar eetlepels kaasmengsel op een bakplaat. Strijk het kaasmengsel uit tot cirkels, maar zorg dat er geen grote gaten tussen de kaas vallen. Bak de kaaskletskoppen 8-12 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C tot ze krokant en goudgeel zijn. Laat ze iets afkoelen, neem ze dan met een pannenkoekmes van de bakplaat en laat ze op bakpapier verder afkoelen. Bak de prei ± 5 min. in de boter zonder de prei te laten kleuren. Voeg de fijne mosterd toe en warm deze 2-3 min. mee. Roer dan de kippenbouillon erdoor en laat alles ± 20 min. zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en zeef hem eventueel. Voeg de slagroom toe en breng de soep weer aan de kook. Roer de Boerenkaas erdoor en laat de kaas al roerende in de soep smelten. Breng op smaak met zout en peper en roer vlak voor serveren de grove mosterd erdoor. Garneer met ringen lente-ui. Bereiden: ± 30 min.

Voor de variatie: Vervang, voor een extra pittig accent, de jonge of licht belegen Boerenkaas door Boerenkaas met mosterdzaadjes

 

<< terug naar recepten