Recept

Franse kaas-selderijsoep

Ingrediƫnten voor 6 personen

60 gram Blauwaderkaas naar keuze
50 gram boter
2 middelgrote uien, gesnipperd
1 bos bleekselderij, gewassen en fijngesneden
30 gram bloem
1 l kippenbouillon
vers gemalen peper en zout
1 el peterselie, fijngehakt

 

Bereiding

Smelt de boter en fruit hierin de ui en selderij 10 minuten, zonder ze bruin te laten worden. Roer de bloem door de groenten heen en fruit
een paar minuten mee. Voeg de bouillon al roerende toe, dek de soep af en laat 40 minuten koken, totdat de selderij erg zacht is. Brokkel
de kaas fijn en roer hem in een kommetje zacht. Meng de kaas vlak voor het serveren door de soep. Laat de soep niet meer koken. Breng op
smaak met peper en zout en garneer met peterselie.

 

<< terug naar recepten