Recept

Italiaanse wintersoep met Pecorino

Ingrediënten voor 6 personen;

4 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
300 gram courgettes, in plakjes
100 gram doperwtjes (vers of diepvries)
200 gram sperziebonen in stukjes
1 kleine bloemenkool, in kleine roosjes
100 gram champignons in stukjes
1 blikje witte bonen 4 dl
1 ui, fijngesneden
2-3 el olijfolie
6 rijpe tomaten, ontveld, in stukjes
4 el fijngesneden peterselie
zout en versgemalen peper
150 gram pasta of rijst
6 el pesto
200 gram geraspte Pecorino kaas

 

Bereiding

In een grote pan 2 liter water met wat zout aan de kook brengen. Aardappelen, courgettes, sperziebonen, bloemkool en champignons
toevoegen en op zacht vuur ongeveer 30 minuten laten koken. Witte bonen toevoegen en ongeveer 5 minuten mee verwarmen.  In een
grote koekenpan olie verhitten en de ui hierin ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. Tomaten en peterselie 5 minuten meebakken.
Tomaatmengsel door soep roeren en soep ook op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Breng de soep weer aan de kook,
voeg de pasta toe en laat de soep nog 10-15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met de pesto. Aan tafel een royale hoeveelheid
Pecorino over de borden met soep raspen.

 

<< terug naar recepten