Recept

Soesjes van boerenkaas

Ingrediënten voor 40 tot 50 stuks;

1 1/2 dl volle boerenmelk
70 g boeren roomboter
1/2 tl zout
100 g bloem
3 – 3 1/2 eieren
100 – 125 g geraspte belegen Boerenkaas
vers gemalen peper nootmuskaat

Bereiding

Breng de melk met de boter aan de kook en roer tot de boter gesmolten is. Voeg zout en bloem in één keer toe en roer flink tot het deeg
een bal vormt. Verwarm het deeg nog even op zacht vuur, terwijl u regelmatig roert. Roer van het vuur af de eieren er één voor één door.
Kijk of het laatste halve ei nodig is; het deeg moet een dik, taai mengsel zijn. Roer er 75 g Boerenkaas, peper en nootmuskaat erdoor.
Schep het mengsel in een spuitzak en spuit hiervan 40-50 kleine hoopjes ter grootte van een walnoot met iets tussenruimte op met
bakpapier beklede bakplaten. Strooi nog 25 – 50 g geraspte Boerenkaas over het deeg en bak de soesjes in het midden van een voorverwarmde
oven op 200ºC in circa 25 min. gaar en goudgeel. Laat ze even afkoelen op een rooster, maak dan een kleine opening aan één zijkant van de
soesjes en laat ze verder tot lauwwarm afkoelen. Laat voor zoete soesjes de Boerenkaas achterwege en vul de soesjes, nadat ze volledig zijn
afgekoeld, met slagroom.

 

<< terug naar recepten