Recept

Bruschetta met panchetta en mozzarella

Ingrediënten (voor 4 personen):

4 grote dikke sneden boerenbrood

1 bakje tapenade van gedroogde tomaatjes

4 tasty-tom of roma tomaatjes

8 plakken (zeer dun gesneden!) panchetta

2 bollen (buffel)mozzerella

2 takjes verse tijm

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden Celsius. Rooster de sneden brood tot ze lichtbruin zijn. Laat even afkoelen. Snijd de tomaten in dunne plakjes en de mozzarella in wat dikkere (1 boterham moet belegd kunnen worden met een halve bol mozzarella) plakken. Rits de tijmblaadjes van de takjes. Besmeer het afgekoelde brood royaal met de tomatentapenade en beleg achtereenvolgens met een laagje tomaat, de plakjes panchetta en de plakken mozzarella. Bestrooi royaal met tijm. Leg de bruschetta op een met bakpapier bedekt rooster en schuif in het midden van de oven. Ze zijn klaar als de mozzarella gesmolten is en langs de randen lichtbuin kleurt en “borrelt”.

 

<< terug naar recepten