Recept

Bruschetta met gorgonzola

Ingrediƫnten (voor 4 personen):

4 grote dikke sneden boerenbrood
4 plakken Parmaham
200 gram gorgonzola
1 zakje rucola (100-120 gram)
een handje walnoten
1 teentje knoflook
6 el goede olijfolie, plus nog wat extra
3 el balsamicoazijn
1 tl bruine suiker
versgemalen peper en zout

 

Bereiding

Rooster de walnoten (pas op dat ze niet te donker worden want dan smaken ze bitter!) en hak ze grof. Maak een dressing van de olie,
azijn, geperste knoflook, zout, peper en suiker. Meng deze door de rucola. Druppel wat olijfolie over het brood en rooster de sneden
tot ze goudbruin zijn. Beleg het brood met wat rucola en een plak (dun gesneden!) Parmaham. Verkruimel de gorgonzola over de bruschetta
en bestrooi met de walnoten. Maar af met nog een toefje rucola. Wanneer u van pittig houdt, kies dan voor een pikante gorgonzola, houdt u
van een wat mildere blauwe kaas kies dan voor gorgonzola dolce.

 

<< terug naar recepten