Recept

Pittige boeren graskaasdip

Ingrediënten

125 g jonge graskaas (jonge Goudse Boerenkaas)
80 g crème fraîche of boerenroom
scheutje droge witte wijn
1 teentje knoflook
cayennepeper en zout
chips (of stokbrood)
wortel
komkommer
radijsjes
paprika
bleekselderij
1 bakje tuinkers

 

Bereiding

Snij de kaas in blokjes en laat in een pannetje langzaam samen met de crème fraîche en een scheutje wijn al roerend tot een
dipsaus smelten, maar niet koken. Pers de knof­look er boven en breng op smaak met cayennepeper en indien nodig wat zout.
Geef er chips (of geroosterde sneetjes stokbrood) en rauwe groenten zoals wortel, komkommer, radijsjes, paprika en bleekselderij
bij. Knip wat tuinkers en strooi erover. Als je geen alcohol wilt gebruiken, kun je i.p.v. wijn ook appelsap toevoegen.

 

<< terug naar recepten