Handige tips voor koken

Diverse handige tips voor koken met kaas

Kaasplak bakken
Kies een stuk belegen Edammer kaas van 1 centimeter dik. Klop een ei los, haal de kaasplak erdoor en wentel het door paneermeel. Laat het even drogen en haal nog een keer door het ei en het paneermeel. Bak de plak in boter aan beide kanten snel bruin.

Kaas in salade
Groene salades worden extra lekker met kleine blokjes kaas. Zo combineren bietensla en witlofsla erg goed met oude Goudse kaas.

Gratineren
Met kaas kan je ovengerechten een lekker bruin korstje geven. Om te gratineren zijn vooral de jonge en jong belegen Goudse kazen het meest geschikt. Deze kazen smelten gemakkelijk en kleuren mooi bruin. Gratineren kan bij ovenschotels met groenten of met pasta.

Kaas over pasta
Bij pastagerechten smaken vooral geraspte oude Goudse kaas en belegen Edammer goed.

Kaasplankje
Kies voor 3 tot 5 kazen met een verschillend karakter.
Goudse van jong tot oud
Goudse met kruiden, bijvoorbeeld komijn of pesto
Hollandse gatenkaas (Maasdammer, Leerdammer)
Roodbacteriekaas zoals Kernhem
Zachte roomkaas al dan niet met blauwschimmel
Serveer de kaas op kamertemperatuur!

Kaas raspen
Kaas kan het gemakkelijkst worden geraspt als ze goed koud is. Rasp jonge kaas op een grove en oude kaas op een fijne rasp.

Halloumi : Kaas op de grill
Halloumi is een bijzondere kaas die van oorsprong van het eiland Cyprus komt. Deze kaas is bij uitstek geschikt om te grillen. Deze kaas wordt vaak gegeten in plakjes met aardappelen, olijven of gegrilde groenten. De stevige structuur en licht zilte smaak van originele Halloumi is een verrijking voor elke barbecue en zal menig gast aangenaam verrassen.

Mozzarella : Mediterrane surprise
Daarnaast zijn er talloze variaties mogelijk om de lekkerste kazen te gebruiken op de barbecue. Denkt bijvoorbeeld aan een gegrilde tomaat of paprika: voeg hier op het laatste moment wat mozzarella en verse kruiden bij voor een ultieme mediterrane surprise.

Reblochon : Een robuuste smaak
Bent u op zoek naar robuustere smaken? Probeer dan eens een broodje of pistolet te vullen met Reblochon en uienringen. Leg dit even op de grill en u heeft gegarandeerd een ware smaaksensatie.